torsdag 27 december 2012

Tänk vad tiden går....

 Nyss var det höst -
 
 
 
 
och nu har även julen passerat
 
  


Vi går mot
ett nytt och spännande år -
2013
 
 
Som ni märkt har jag inte varit inne här så mycket på sistone, då jag haft mycket omkring mig.
 
Och nu så här i slutet på året tänkte jag summera det gångna året.
 
Jag har startat företag Pernilla Stenberg AB som idag rullar på kanonbra, så pass bra att jag har full sysselsättning och fantastiska kunder
- som jag älskar att jobba med!
Tänk att få sitta med ett stort leende på läpparna varje gång man åker till jobbet - en härlig känsla!
 
Jag har dessutom den stora glädjen att få arbeta med min konst och haft flera riktigt bra utställningar och ser fram emot flera spännande utmaningar under 2013. 
Kan stolt konstatera över 80.000 besökar på hemsidan som jag haft i 2 år - otroligt - är sååå tacksam!
www.ateljelovbacka.se

 
Halva min tid som president i Rotary Mjölby Högby har passerat och det är fantastiskt roligt att få arbeta idéellt med välgörenhet, samtidigt som man får nya härliga vänner och dessutom en föreläsning vid varje lunchtillfälle - Rotary är ju världens största föreläsningsklubb.
 
Jag har varit med och startat ett kvinnligt företagar-nätverk i kommunen tillsammans med Företagscentrum och det har varit mycket lyckat. Vi har deltagit på en mässa, gått mediautbildning och påbörjat arbetet med affärsplaner, som vi fortsätter med in i 2013. Vi har fått lyssna på den fantastiska operasångerskan Katarina Pilottis "resa" och arbete med "Affärsplan på en sida" tillsammans med företaget MarketExpander och den superduktiga Anna Elmdahl.
 
Men livet går ju inte bara i dur - vi har alla våra delar av moll i livet - ingen kommer undan.
 
Mina underbara föräldrar drabbades av sjukdom för 10 år sedan - min pappa har parkinsson som verkligen är en anhörigsjukdom, vi är som tur en tajt familj och jobbar tillsammans för att göra vardagen så bra som möjligt för båda våra föräldrar.
Man önskar man kunde förändra hela situationen, ta bort den förbaskade sjukdomen, men det enda man kan göra är att acceptera och göra livet så bra som möjligt.
Det är tungt att inse att man faktiskt inte kan förändra situationen....den blir bara sämre....
 
Tungt var det också i fredags då jag och mina klasskamrater samlades för att ta avsked av en av våra barndomsvänner som somnat in efter en tids sjukdom. Vi bodde grannar och har varit lekkamrater och klasskamrater sedan vi var 9-år. Det känns så overkligt och smärtar att hon inte är med oss här på jorden längre. I det här läget måste jag också säga att Facebook är fantastiskt - på bara 2 dgr hade vi lyckats få tag på de flesta av våra klasskamrater - helt otroligt, om de inte fanns på Fejjan, var det någon av de andra som hade kontakt med dem.

Det man verkligen påminner sig själv om i sådana här stunder är att uppskatta det man har - en härlig underbar familj, goda vänner och många andra trevliga människor omkring sig.
Vi är friska och har förmånen att få fortsätta tillsammans mot 2013!

Ser fram emot nya träffar i matlagningsgänget, grannträffar, middagar med andra härliga vänner som vi haft i många år, Vin-innornas träffar, Pumornas möten, fler utställningar med Penseln & Pennan, Mjölbys Konstrunda samt 8 Damer och alla andra fantastiska och spännande vänner som vi har förmånen att få ha i våra liv!
Inte minst Ni alla här på Bloggen - ni är så otroligt generösa och helt underbara - en helt ny värld som öppnat sig!

Jag vill verkligen att ni alla ska veta att ni betyder oerhört mycket för mig/oss!

Det är familj och vänner som gör livet!

Fortsätt att vara de generösa människor ni är!

Nu ska jag sätta mig vid dukat bord då maken lyxat till det med fikon - gratinerade med chevreost/honung/rostade pinjenötter på salladsbädd, en helstekt Hjortfilé, ugnsbakade rotfrukter och apelsinsås, till det får jag Coto de Imaz - Rioja

För lyxa till det ska man ibland!


Tack för det här året och nu laddar vi om för ett nytt år!


Njut av livet och varandra och glöm inte att vara tacksamma över det ni har!  


Kram på er! 

2 kommentarer:

 1. Hej Pernilla! Tack för kommentar hos mig. Första gången jag kikar in här tror jag, men nu har jag hunnit kolla både bloggen och ateljesidan. Tänker ofta på hur fort det känns som om tiden går. Upplever att det går snabbare o snabbare ju äldre jag blir, men tänker att farten snart borde gå neråt igen och sakta av lite
  :-)

  SvaraRadera
 2. Hej gummsi,
  Tack för ett underbart halvår tillsammans och jag ser fram emot 2013 då mycket kommer hända.
  Jag satt också och tänkte på livet häromdan och känner mig lycklig, samtidigt som jag trillar ner i mörka hålet till och från, men i stort sett tycker jag att jag har det rätt bra.
  Givetvis går ens tankar till sina nära & kära runt jul som inte längre finns runt oss, men det är för att man känner stor kärlek och saknad till dom.
  Du är min solstråle!
  Kram Marie

  SvaraRadera