lördag 7 juli 2012

Utflyktsmål i Östergötland - det Vassa Naturrummet vid Tåkern

Vi fick en jättefin dag vid Tåkern - Naturrummet och en go-fika på Vandrarhemmet (jättemysigt ställe - helt nytt för mig)

Det är inte klokt när man har något så fin nära hemmet - att det ska vara så svårt att komma iväg, men på semesterna då kan man åka land och rike runt för att hitta sådana här pärlor.
Nu åker vi i och för sig en del till Tåkern, men vi har inte varit där sedan invigningen av det nya Naturrummet i våras, och jag måste säga att det var något utöver det vanliga - bara byggnaden i sig är häftig att se!
 

Vid en monter hade någon snidat små fåglar av alla arter som varit på besök vid tåkern, det var säkert över 100 sorter och de små fåglarna kanske var 2-3 cm stora.... vilket arbete!
Ser ni - Nils Holgersson har också varit här och blev avbildad :)

Det var bildvisning en gång i halvtimmen och det är helt fantastiskt så mycket olika fåglar som stannar till vid Tåkern! Jag satt och log och kände stolthet över allt det fina!


Större fåglar, lampa lyste på rätt fågel när man tryckte på en dataskärm, läte och information fanns där.

Det fanns experimentrum mm - ett spännande besök för både barn och vuxna!

Det är dessutom handikappanpassat (o barnvagnsanpassat) med ramper runt om i området - så alla kan ta sig fram till utsiktstorn och se allt annat fint utomhus.

 


Fina härliga soffor och pallar på olika ställen att sitta på inne vid olika panoramafönster
- så vädret har ingen betydelse!Tyget som pallarna var klädda med är skapade av den duktiga konstnären Ulrika Krynitz.
Hon och hennes familj driver ett fantastiskt ställer som heter Urnatur - utanför Ödeshög.
Här kan man hyra in sig i de mest fantastiska hus - både på backen och uppe i träden (bl a en bröllopssvit) - sååå häftigt att t o m toppmodeller från New York var hos dem för några år sedan och gjorde modellfotografering där.


 

Tåkern Vandrarhem och Café
 
Kan inte annat än att rekommendera er att besöka vårt vackra Östergyllen!

Kram på er vänner!Inga kommentarer:

Skicka en kommentar