onsdag 16 maj 2012

Hem med färg - lite Karin och Carl Larsson.......

TACK alla som varit inne och tittat på min nygjorda blogg - jag hoppas ni kommer tillbaka och att jag kan hålla ert intresse uppe!

"Råkade" passera plantbutiken idag.... förutom några växter, fick den här lilla krabaten följa med hem - helt oemotståndlig.
Hur söt som helst - en kompis lillebror kallar mig alltid "grodan" när vi ses och så ler han så där pillemariskt med hela ansiktet för att se om han får en reaktion - och det får han ju såklart alltid!

Carl-Larsson stil
Har pysslat till det på vår loggia idag, vår glasveranda är nämligen i två våningar och den övre kallas för loggia. De som byggde huset för 100 år sedan, lät även tillverka en möbel hit som i mina ögon är en riktigt Carl-Larsson möbel. Både färgen och stilen påminner om sådant vi sett i Karin och Carl Larssons vackra hem Sundborn.
Den är röd/orange och det får den fortsätta vara, eftersom den är gjord till det här hemmet.

Ikväll blir det middag för två här, god mat och vin till levande ljust - ett skönt sätt att fira början på långhelgen.
Ha det gott och glöm inte bort att njuta av livet!
Kram

3 kommentarer:

 1. Vilet fint rum, fönstret är otrolgt fint och det är kul att du behåller färgen på möblerna.

  Larssons Sundborn är ett otroligt fint utflyktsmål. Där kan man hämta inspiration i massor!

  Kram Cattis

  SvaraRadera
  Svar
  1. Stort Tack Cattis - älskar ju alla vita hem, men själv har jag någon förmåga att dra till mig färg :) Och jag håller med Sundborns är underbart! När vi var där får, ja säkert 10 år sedan, arbetade "lilla Karin" i presentbutiken - det kändes häftigt att träffa ett av barnen i verkligheten. Kom just på att jag nog ska se om man kan köpa några textilier eller ex kuddar eller något genom deras butik, skulle vara fint i soffan och de 2 fåtöljerna. Ha det gott Cattis! Kram

   Radera
 2. Vilken vacker loggia och bra att du bevarar den som den var från början. Jag är glad för min blivande "envånings"-veranda som nu börjar ta form! kram

  SvaraRadera